En Anlaşılır E-İrsaliye Programı



Comport'ta e-irsaliye oluşturmak ve göndermek çok kolay!

E-İrsaliyenin bir çok programda çok karışık olduğunu gördünüz.

Comport'ta çok kolay!

Çünkü Comport saha tecrübesiyle gelişiyor.



E-İrsaliye nasıl gönderilir? Video anlatım.

Comport ERP ile e-fatura ve e-arşiv faturalarının nasıl müthiş bir kolaylıkta gönderilebildiğini deneyimleyin

E-İrsaliye nedir?

E-İrsaliye kâğıt irsaliye ile aynı özelliklere sahiptir. Taşıyıcı taşıdığı yük ile beraber bu belgeyi gerektiği durumda göstermek zorundadır. 

E-İrsaliye'deki rahatlık ile bu belgeyi cep telefonunda bir görüntü olarak gösterebilirsiniz, ayrıca sistemde 10 yıl boyunca e-irsaliye belgeleriniz dijital olarak tutulmaktadır.

E-İrsaliye nedir?
E-İrsaliye Hakkında En Çok Merak Edilenler
1

E-İrsaliye'ye nasıl geçilir?

E-Fatura mükellefi olan müşterilerimizin e-irsaliyeye üyesi olmak için bizimle iletişime geçmeleri yeterlidir. Ayrıca sayfanın altlarında E-irsaliye mükellefi olmak için geçiş adımları anlatılmıştır.

E-irsaliye gönderilerini Ön Muhasebe programı ile tümleşik çalışmasını isteyen firmalara Comport olarak kolay, hızlı ve pratik çözümler sunmaktayız. Mali mührünüzü aldıktan sonra eğer bizimle iletişime geçerseniz bu konuda uzman arkadaşlarımız hemen sizlere kolaylaştırıcı olacak ve süreci sancısız geçirmenizi sağlayacaklardır.

2

GIB Portal kullanmanın dezavantajları nedir?

GİB Portal yani ücretsiz kullanabileceğiniz Gelir İdaresi Başkanlığının E-Fatura Portalinin 2 tane çok önemli dezavantajı vardır!

1- Maliye Kanunları gereği vergi dairesi veya kontrole gelen müfettiş sizden son beş (5) yıl içinde kesmiş olduğunuz veya almış olduğunuz faturaları taleo edebilir. Siz GİB portal kestiğiniz her faturayı sadece 6 ay boyunca arşivler, 6 ay sonra silinir. Bu durumda kestiğiniz her faturanın bir çıktısını dosyalamak zorundasınız. Comport ERP e-fatura entegrasyonu kestiğiniz her e-fatura veya e-arşiv faturayı 10 yıl boyunca kendi suncuularına saklar. Yani bilgisayarınız bozulsa tüm kayıtlarınız silince bile gönderdiğiniz ve size gelen e-faturalar sistemde 10 yıl boyunca ulaşılabilir olacaktır.

2- GİB portalda stok kartlarınızı ve cari kartlarınızı saklayamadığınız için her e-fatura oluşturmanızda her satıra tek tek stok bilgisini girmek zorundasınız.

3

Kimler E-İrsaliye uygulamasına geçebilir?

E-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2018 veya izleyen hesap dönemlerinin brüt satış hasılatı 10 milyon TL ve üzeri olan mükellefler e-İrsaliye uygulamasına geçmek zorundadır. Ciroya Bağlı Olmayan Geçiş Zorunlulukları;

1- Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli I sayılı listedeki mallara ilişkin faaliyetleri nedeniyle EPDK’ndan lisans alanlar söz konusu işlemlerinin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-İrsaliye’ye geçmek zorundadır.

2- Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli III sayılı listedeki malların imal, inşa, ithalini ve ana bayi/distribütör şeklinde pazarlanmasını gerçekleştirenler söz konusu işlemlerinin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-İrsaliye’ye geçmek zorundadır.

3- Maden Kanunu kapsamındaki düzenlenen işletme ruhsatı/sertifikası sahipleri ve işletme ruhsatı/sertifikası sahipleri ile yaptıkları sözleşmeye istinaden maden üretim faaliyetinde bulunan gerçek ve tüzel kişiler söz konusu işlemlerinin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-İrsaliye’ye geçmek zorundadır.

4- Şeker Kanununun 2. Maddesinin e bendinde yer verilen şekerin imalini gerçekleştirenler söz konusu işlemlerinin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-İrsaliye’ye geçmek zorundadır.

5- Tarım ve Orman Bakanlığınca gübre üretim ve tüketiminin kayıt altına alınmasına yönelik oluşturulan Gübre Takip Sistemine kayıtlı kullanıcılar söz konusu işlemlerinin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-İrsaliye’ye geçmek zorundadır.

6- E-Fatura uygulamasına kayıtlı bulunan mükelleflerden demir ve çelik (GTİP:72) ile demir veya çelikten eşyaların (GTİP:73) imali, ithal ve ihracı faaliyetinde bulunanlar söz konusu işlemlerinin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-İrsaliye’ye geçmek zorundadır.

7- Komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticaretiyle iştigal eden mükellefler söz konusu işlemlerinin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-İrsaliye’ye geçmek zorundadır.

4

Normal irsaliye ile farkları nelerdir?

Normal irsaliye arasında bazı farklar bulunuyor. En temel hatları ile;

1- Eğer kendiniz sevk ediyorsanız araç ve sürücü bilgilerini girmeniz zorunludur.

2- Sizden farklı sevk eden bir firma arada bulunuyor ise o firmanın bilgilerini girmeniz gerekir.

3- Eğer ürünleri teslim alan firma irsaliye carisinden farklı ise teslim alan firma bilgilerini girmeniz gerekir.

5

E-İrsaliye mükellefi olmayanlara nasıl e-irsaliye düzenlenir?

E-İrsaliye uygulamasından yararlanan mükellefler, E-İrsaliye uygulamasına kayıtlı olmayanlara da sevk irsaliyesini, e-İrsaliye olarak düzenlenecek olup, alıcılarının talebine göre elektronik veya kağıt ortamda teslim edebileceklerdir.

6

Gönderilen e-irsaliye iptal edilebilir veya reddedilebilir mi?

Gönderdiğiniz e-irsaliye eğer bir e-fatura mükellefine gönderiliyor ise gönderilen e-irsaliye ancak karşı taraftan reddedilebilir. E-İrsaliye eğer bir e-fatura mükellefi olmayan bir firmaya oluşturulmuş ise iptal etmenizi gerektiren bir zorunluluk ve sizi mali olarak bağlayan bir hukuki zorlama/şart bulunmamaktadır.

7

E-İrsaliye mükellefi olmayanlara e-irsaliye düzenlenebilir mi?

Evet düzenleyebilirsiniz.

eKontör Fiyatları

100 e-Kontör

75 TL

+ KDV

(1 Kontör 0,75 TL)

500 e-Kontör

300 TL

+ KDV

(1 Kontör 0,60 TL)

1000 e-Kontör

500 TL

+ KDV

(1 Kontör 0,50 TL)

5000 e-Kontör

1450 TL

+ KDV

(1 Kontör 0,29 TL)

Gönderilen veya alınan her elektronik fatura bir (1) e-kontör değerindedir.
Aboneliğinizi başlatarak kullanabileceğiniz e-kontör paketlerinin kullanım süresi 12 ay ile sınırlıdır.
5000 üzeri e-kontör alımlarınızda bizimle iletişime geçiniz.

Blog Yazıları

Sizler için Derlediğimiz Bazı Blog Yazıları

E-Fatura hakkında sık karşılaşacağınız 21 yanlış bilgi

E-Fatura hakkında sık karşılaşacağınız 21 yanlış bilgi

E-Fatura sistemine geçerek iş hayatında harcama ve iş yükünden tasarruf edebilecek birçok işletme doğru olarak görülen yanlışlardan ötürü dijital ortama taşınmak konusunda çeşitli tereddütlere sahiptir. E-Faturaya geçmek isteyen fakat çeşitli tereddütte kalanlara ulaşan bir takım yanlış bilgiler...

E-Fatura hakkında 20 soru 20 cevap

E-Fatura hakkında 20 soru 20 cevap

KOBİ’lerin dijitalleşme konusu, son zamanların en çok merak edilen konularının başında gelir. Bu dijitalleşme sürecinin en önemli detaylarından e-fatura’da neler oluyor? Esnaf veya küçük işletmeler için değişenler nelerdir? E-Faturaya ne kadar ihtiyaç duyuluyor? Maliyeti nedir? Bu gibi sorulara...

E-Fatura Nedir? E-Fatura Ne Değildir?

E-Fatura Nedir? E-Fatura Ne Değildir?

Son zamanlarda teknoloji ve internet ile ilgili hangi konu ile konuşursanız konuşun, KOBİ’lerin dijitalleşme konusu hakkında bir takım bilgiler edinirsiniz. Dijitalleşme sürecinin en önemli noktalarından biri olan E-Fatura sisteminde neler oluyor? E-Fatura hakkında detaylı bilgi edinmek için...

Telefonunuzu Bırakın, Konunun Uzmanı Sizinle İletişime Geçsin

1-2 iş günü içinde size geri döneceğiz.